naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
GROBNIČKA SKALA: Marino Peloza najdraži publici, a Nenad Kujundžić najbolji žiriju
13.12.2010 17:32 | Dodao: admin
Stručni žiri je pak na pijedestal ovogodišnje "Grobničke skale" stavio kompoziciju "Kad se na te domislin", za koju je glazbu i aranžman načinio Robert Funčić, tekst napisala Vlasta Juretić, a otpjevao ju Nenad Kujundžić, na drugo mjesto već spominjanu Eleonoru Dobrović i pjesmu "Boji od sih", a na treće pjesmu "Pobijedi sam sebe" (Tajana Dukić-Tajana Dukić-Voljen Mlakar) u izvedbi Matee Matić.
Izvrsni interpreti, izvrstan festivalski orkestar, isto takvi prateći vokali, fantastičan voditelj Festivala, očekivano dobra publika u dupkom punom Domu kulture u Čavlima i organizacija u kojoj sve štima obilježile su trosatnu glazbenu manifestaciju nadugo i naširoko poznatu pod imenom Festival "Grobnička skala". U subotu uvečer na Grobnišćini to bi događaj broj jedan. Publika će ju pamtiti po devetnaestero mladih i talentiranih izvođača kojima, baš kao i onima koji su na festivalu nastupili na nekoj od prethodnih dvanaest, "Skala" služi kao polazište na putu do zvijezda.

Petica izvođačima, petica publici
Ako je suditi po onom što se moglo čuti i vidjeti na ovoj 13-toj, onda je komisija na dvije audicije koje su prethodile finalnoj večeri, onoj u Pazinu, i onoj na Čavlima, uistinu odradila dobar posao. Dobar posao odradile su i mlade nade, publika ih je svih nagradila gromoglasnim pljeskom, no najviše glasova dala je Marinu Pelozi. S 254 glasa i kompozicijom "Grobnička zvona" za koju je glazbu i aranžman načinio Vinko Škaron, a tekst napisala Cvetana Linić, Marino je naprosto pomeo konkurenciju. Drugoplasirana i po ocijeni publike koja joj je dala 177 glasova, i po ocijeni stručnog žirija bila je Eleonora Dobrović sa skladbom "Boji od sih" (Alen Vitasović-Robert Pilepić-Alen Vitasović), a sa 154 glasa publika je na treće mjesto stavila Klapu Zvonimir i kompoziciju "Judi od mora" (Dorjan Škrobonja-Dorjan Škrobonja-Voljen Mlakar).

Nagrada koš i još
Ona koja će se iduće godine priključiti karavani Festivala Melodije Istre i Kvarnera, što znači da je "Skali" dobila nagradu za najbolju interpretaciju je Helena Brajković. Žiri je oduševila izvedbom skladbe "Na jubav osujena" za koju je glazbu i aranžman napisao Robert Grubišić, a tekst Marina Valković. Marina Valković je za tekst ove pjesme dobila i nagradu "Lapiš" koju najboljem tekstopiscu dodjeljuje zajednički žiri sastavljen od novinara Novog lista, Radija Rijeka i Kanala Ri. Nagrada za najbolji aranžman otišla je u ruke Damira Mičetića koji potpisuje aranžman za skladbu "Dvi sine", a "Posrid mora sinjega" kompozicija je u kojoj je Miljenko Valković, po prosudbi Radio Istre, najbolje primijenio tradicijsku glazbu naših krajeva. Nagrada "More" što ju najboljoj pjesmi na temu mora i pomoraca dodjeljuje Pomorski radio Bakar otišla je u ruke Stjepe Martinovića, koji potpisuje glazbu i tekst skladbe "Maestral". Domaći radio je nagradu za najizvođeniju skladbu s prošlogodišnje "Skale" dodijelio je skladbi imena "Domaća pjesma" s kojom je lani "Aurora band"
zapalio publiku.

Ferlin zaslužan za spektakl
Nagradu za vjernost organizator festivala Katedra čakavskog sabora Grobnišćine dodijelila je Robertu Ferlinu, voditelju koji je i od ovogodišnje i od niza onih koje je vodio od 1998. godine od kad "Skala" postoji napravio pravi spektakl. Nagrada za najbolju publiku na svijetu ne postoji, ali da postoji, ova koja iz godine u godinu prati "Skalu" svakako ju zaslužuje. No, sudeći po reakcijama toj je publici nagrada sama "Skala" i činjenica da je dobila 19 novih kompozicija koje će do idućeg Festivala, zasigurno predstavljati bitnu stavku u glazbenom segmentu njezinog života.

(IZVOR: NOVI LIST, 12.12.2010. , autorica: Slavica Mrkić Modrić)


Travanj 2018
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©