naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
MOTIVACIJSKO PREDAVANJE PROF.VELIMIRA SRIĆE
10.2.2011 23:51 | Dodao: admin
U srijedu, 9. veljače, u buzetskom je Narodnom domu, pred velikim brojem zainteresiranih posjetitelja, u organizaciji i na poziv Grada Buzeta, prof.dr.sc. Velimir Srića iz Zagreba održao Motivacijsko predavanje koje se oslanja na njegovu knjigu "Život kao igra". Prema njegovim riječima "ova je knjiga prije svega napisana zbog moje četvero djece. Trudio sam se biti prisutan u njihovu odgoju, voleći ih, igrajući se s njima, izmišljajući priče prije spavanja, podržavajući, usmjeravajući, pomažući im da odrastu i nađu svoje mjesto pod suncem.
Svako od njih u nekoj mi je fazi života postavilo pitanje na koje nisam znao odgovoriti: Zašto živimo? Koji je smisao našeg postojanja? Mogao sam ih tješiti religijskim idejama, citirati filozofe, nabacivati fraze uličnih mudraca. No ja sam agnostik, filozofiju smatram nerazumljivim tumačenjem nerješivih problema i ne vjerujem onima koji misle da sve znaju.
Najbolje što sam mogao bilo je prepričati im crtani film u kojem profesor Baltazar, želeći pomoći mladom sugrađaninu, iz svojeg čarobnog automata "iscijedi" knjigu njegova životnog uspjeha. Kad ovaj otvori knjigu, začuđeno je pogleda i reče Baltazaru: Ali stranice su potpuno prazne. Tako je, odgovori pametni profesor, knjigu svojeg životnog uspjeha svatko mora ispisati sam."

Za Sriću je, dakle, smisao života i ispisati svoju knjigu uspjeha koju ćeš s radošću čitati kad ostariš. Stoga njegova knjiga sadrži niz "mentalnih modela" koje je prikupio, osmislio, isprobao i koristio kroz vlastitu poslovnu i životnu praksu kao profesor menadžmenta u Hrvatskoj, SAD-u, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Kini, kao ministar u hrvatskoj vladi, direktor konzultantske kuće, član nadzornog odbora regionalne tvrtke, nestranački predsjednik parlamenta hrvatskog glavnog grada, kao otac, muž i prijatelj, autor pedesetak knjiga...

"Život kao igra" zanimljivo je štivo iz pera autora koji je, baš kao i mnogi drugi, "bio sretan i nesretan, uspješan i neuspješan, koji je pobjeđivao i bivao poražen, koji je dugo tražio način na koji je vrijedno, ugodno i djelotvorno živjeti", i koji je svoju dobitnu životnu formulu očito i pronašao.

Ovo nije prvi susret prof. Sriće s našom sredinom. Naime, profesor je gostovao u Buzetu i prije 3 godine kada je održao radionicu za ovdašnje gospodarstvenike na temu ?Uspješno vođenje poduzeća i timova? .
Dr.sc. Velimir Srića, rođen je u Zagrebu gdje je završio Klasičnu gimnaziju, diplomirao na Ekonomskom i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu.
Kao dobitnik Fulbrightove stipendije na Columbia University u New Yorku završio je jedan od najboljih svjetskih MBA studija. Doktor je managementa informacijskih sustava.
Znanstveni je konzultant i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te gostujući profesor na UCLA (University of California at Los Angeles). Bio je i gostujući profesor na Pekinškom narodnom sveučilištu u Kini te u Budimpešti, Mariboru, Grazu, Sarajevu, Splitu i Osijeku.
Osnivač je i predsjednik MBA programa "Informacijski management" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je direktor Hrvatskog instituta za informatičke aktivnosti, ministar znanosti, tehnologije i računalstva te član hrvatske Vlade od 1986. do 1990.
Predsjednik je Komisije za tehnološku suradnju Regije Alpe-Adria, član Središnjeg odbora Hrvatskog europskog pokreta , počasni je član Hrvatskog helsinškog odbora, član Rimskog kluba te Savjetnik Svjetske banke za Change Management.
Konzultant je iz menadžmenta i informatike za niz regionalnih i međunarodnih tvrtki. Programski je direktor DELFIN (Developing Effective Leadership for Innovation), privatne škole za razvoj managementa i egzekutive. Dobitnik je više nagrada, mođu kojima nagrade Gerald Ford i Eisenhower Fellowship za 1990. Trostruki je dobitnik nagrade Mijo Mirković, te nagrade Josip Juraj Strossmayer za znanost.
Objavio je, samostalno ili u koautorstvu, 50-ak knjiga, više od 260 znanstvenih i stručnih radova te dvjestotinjak članaka i kolumni u časopisima. Objavio je i zbirku političkih eseja, roman te zbirku poezije. Dobitnik je Zlatnog pera, nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 1988. godinu.

Prof. Srića nedavno je objavio svoju najnoviju, 51. knjigu, pod naslovom "Hrvatska 2020." za koju je predgovor napisao Predsjednik RH Ivo Josipović.


Lipanj 2018
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©