naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
VESELO DJEČJE DVORIŠTE: Zaboravljene dječje igračke: fjonde i hitalice
4.7.2012 16:55 | Dodao: admin
Veselo dječje dvorište: novi projekt Narodne knjižnice financira zaklada za poticanje partnerstva. Radionice namijenjene djeci od šest do 13 godina održavat će se tijekom ljetnih praznika, u srpnju i kolovozu, kroz četiri tematska tjedna.- Nemam riječi. Odlično je, oduševljeno je 10- godišnji Leo Perčić komentirao radionicu izrade drvenih praćki, lukova i strijela, održanu u dvorištu ispred Narodnog doma. Ljeti ovaj prostor u pravilu zvrlji prazan, no jučer je odzvanjao dječjim smijehom zahvaljujući novom projektu Narodne knjižnice i čitaonice Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" Buzet pod nazivom "Veselo dječje dvorište", kojeg financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra.

- Tijekom školskih praznika za djecu od šest do 13 godina i njihove roditelje pripremamo brojne aktivnosti. Djeca će učiti o različitim aspektima stvaralaštva i umjetnosti. Time im ujedno osiguravamo kreativno, osmišljeno i kvalitetno provođenje ljetnih praznika. Sve radionice provest će se na otvorenom, u dvorištu Narodnog doma, zgrade u kojoj se nalazi i buzetska knjižnica, pa će ono tijekom ljetnih praznika doista postati veselo dječje dvorište. Sve aktivnosti su besplatne, ističe knjižničarka i autorica projekta Ana Pernić.

U projektu će sudjelovati i volonteri - voditelji kreativnih radionica, a tijekom njegova trajanja u dvorištu Narodnog doma otvorit će se i knjižnica u kojoj će se moći čitati slikovnice, knjige i časopisi, razgledavati tematske izložbe knjiga, izložbe dječjih radova te izraditi suvenir knjižnice.

Projekt "Veselo dječje dvorište" organiziran je kroz četiri tematska tjedna. Tjedan kreativnosti započeo je jučerašnjom kreativnom radionicom izrade igračaka nazvanom Zaboravljene dječje igračke koju je vodio 66- godišnji Vlado Pernić. - Podsjetio sam se svog najranijeg djetinjstva, kada nije bilo kompjutera i Interneta. Igrali smo se priručnim igračkama, posebno praćkama ili fjondama. Najteže je bilo naći lastik, dovoljno jak da se može gađati. Od drijena smo izrađivali drvene lukove i strelice, a od bazge radili hitalice - mini topove, rekao nam je Pernić.

U srijedu, 4. srpnja, u 9 sati počinje Bojanka, likovna radionica voditelja Harija Ivančića, a u petak, 6. srpnja, u 10 sati na rasporedu je Music blic, brzinsko stvaranje mjuzikla, voditelji su Ileana Pavletić Perosa i Alan Poropat.

U Tjednu smijeha sve radionice započinju u 9 sati. Tako je 10. srpnja na rasporedu Škola pantomime plus Svijet pantomime, radionica pantomime i nastup pantomimičara čiji je voditelj Frane Medeni, 11. srpnja Škakljaonica, igre poticanja smijeha, voditeljica je Ana Pernić, 13. srpnja Škola magije plus Svijet magije, radionica mađioničarskih trikova i nastup mađioničara, voditelja Igora Brkarića - Mađioničara Stefana.

U Tjednu zajedništva radionice započinju u 20 sati, prva je na redu 20. kolovoza radionica Spretni tate - poligon s preprekama za očeve i djecu, slijedi 21. kolovoza Obiteljski Pictionary, društvena igra Pictionary - natjecanje među obiteljima te 23. kolovoza Potraga za blagom, obiteljsko traženje blaga.

Projekt završava Tjednom glume. Radionice počinju u 9 sati; 28. kolovoza na rasporedu je Lutkarska bajka, izrada lutaka i uvježbavanje lutkarske predstave, a 29. kolovoza Sjenovita bajka kazalište sjena ? izrada lutaka i uvježbavanje predstave. Završni program predviđen je 30. kolovoza u 21 sat, kada će djeca moći uživati u Kinu pod zvijezdama, projekciji filma na otvorenom.

Gordana ČALIĆ ŠVERKO, Glas Istre


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©