naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
ŽIVOM HRANOM DO ZDRAVLJA I VITALNOSTI - predavanje
11.1.2013 0:09 | Dodao: admin
Udruga "Živa hrana" iz Bala i POU Buzet, organiziraju u petak, 18. siječnja 2013., s početkom u 18 sati, predavanje pod nazivom "Živom hranom do zdravlja i vitalnosti". Predavačica Spomenka Marković upoznat će nazočne s blagodatima žive, sirove hrane za naše zdravlje, a govorit će i o svome putu i bogatom iskustvu od bolesti do zdravlja. Svrha ovoga predavanja jest podići razinu svijesti o tome koliko bespotrebne energije trošimo na kuhanje hrane, ubijanje životinja, trošenje vode i hrane za uzgoj životinja. Mijenjanje tvrdokornih navika na jedan obrok kuhane hrane (ručak), a doručak, večera, i međuobroke da zamijenimo živom hranom. Mijenjanjem svojih navika, ne samo da ćemo ozdraviti sebe, već i planet - Majku Zemlju. Nakon predavanja slijedi degustacija žive hrane. Ulaz je slobodan.

Spomenka Marković živi na svome eko-imanju pokraj Bala, na 13.000 m2 poljoprivredne zemlje i već pet godina drži predavanja i radionice o živoj hrani. Preporučuje konzumiranje termički neobrađene te prvenstveno ekološki uzgojene hrane. Živa hrana je bogata prirodnim probavnim enzimima i hrana koja se jede u prirodnom obliku ili sušena na temperaturi do 45 stupnjeva. Može se također koristiti i zamrznuta hrana. Prehrana živom hranom mora biti bez sluzi. Svako voće, povrće, salate, orašasti plodovi, sjemenke i sušeno voće, predstavljaju hranu bez sluzi. Ljekoviti obrok mora se sastojati od hrane čija svojstva odgovaraju - liječenju - čišćenju i lučenju.

Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih, tijekom sljedećih mjeseci organizirat će se i tematske radionice. Evo nekih primjera:
1. Radionica na kojoj se izrađuju zeleni kašasti sokovi, čokolada bez kuhanja, slani namazi, klice kao izvor života, zelena magma, sušeni krekeri bez žitarica (nadomjestak za kruh) i torta.

2. Kako izraditi eko vrt u vazama na sunčanim prozorima i balkonima (uzgoj svojom energijom kojom šaljemo informacije biljkama o sebi i što nam je potrebno za očuvanje zdravlja i cjelokupne harmonije našeg istinskog bića).

3.Kako možemo sami izraditi kompost za uzgoj biljaka, a usput čuvati našu Majku Zemlju?

Spomenka Marković pokrenula je i osnivanje udruge "Živa hrana" u Istri, u Balama, uz podršku općine Bale.O aktivnostima Udruge saznajte više na profilu FB Udruga "Živa Hrana". Cilj Udruge je podizanje svijesti konzumiranjem termički neobrađene hrane i put do zdravlja i vitalnosti.










Svibanj 2017
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        







Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©