naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA ZANIMANJE PROIZVOĐAČ/ICA RAKIJA I DRUGIH DOMAĆIH AROMATIZIRANIH PIĆA
9.12.2013 17:00 | Dodao: admin
POU "Augustin Vivoda" Buzet u suradnji s Diopterom - otvorenim učilištem Pula najavljuje program osposobljavanja za zanimanje proizvođač/ica rakija i drugih aromatiziranih pića. Svi zainteresirani mogu se javiti u buzetsko ili pulsko učilište gdje će se do 13. siječnja 2014. zaprimati prijave. Početak nastave planira se oko 15. siječnja 2014. Program je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Po završetku predavanja, organizirat će se i provjera znanja, te će oni kandidati koji zadovolje na provjeri dobiti Uvjerenje o osposobljenosti - CERTIFIKAT, koji se upisuje u e-knjižicu kao zanimanje. Uvjerenje će zadovoljiti uvjet stručne osposobljenosti kao jedan od preduvjeta koje je pred proizvođače postavila Europska Unija za stavljanje rakija i drugih aromatiziranih pića na tržište.
Program osposobljavanja za zanimanje - Proizvođač/ica rakija i drugih domaćih aromatiziranih pića, pružiti će polaznicima teorijske i praktične preduvjete za kvalitetnu izradu proizvodnjom rakija, likera i drugih aromatiziranih pića ciljane kakvoće, a sve na bazi mediteranskog voća i mediteranskog ljekovitog bilja.

Istra je sve prepoznatljivija kroz Istarske rakije i likere (Biska, Ruta, Medica i dr.), te je svakako iznimno važno da se proizvođači upoznaju s zakonitostima proizvodnje u ovoj oblasti i nastupa na tržištu.

Program edukacije:
- povijesni osvrt na proizvodnju rakija i drugih jakih alkoholnih pića
- sama proizvodnja rakija gdje se obrađuje / priprema sirovina za proizvodnju fermentacija, destilacija, odležavanje destilata , razrjeđivanje- diluiranje destilata
- mane i nedostatci rakija / destilata kao uzrok nepravilno vođene fermentacije, destilacije ili odležavanja i načini njihovog otklanjanja
- kontrola kvaliteta rakija
- senzorne analize rakija
- marketing i tržište rakija te drugih aromatiziranih pića
- ekonomika proizvodnje rakija i drugih alkoholnih pića
- zakonski propisi u RH i u EU vezano za proizvodnju rakija i drugih aromatiziranih pića
- praktična obuka sa primjerima rješavanja problema koji se javljaju u proizvodnji

U realizaciju programa uključili smo eminentne stručnjake iz područja industrije alkoholnih i jakih alkoholnih pića.










Svibanj 2017
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        







Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©