naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
"PIRAMIDE U SVIJETU I BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA" - Predavanje dr. Semira Osmanagića
17.1.2014 23:53 | Dodao: admin
Pozivamo vas na predavanje koje će vas ostaviti bez daha! U subotu 25. siječnja, u Buzetu gostuje jedan od najkontroverznijih antropologa današnjice i vodeći stručnjak za fenomen piramida u svijetu dr. Semir Osmanagić! Predavanje će se održati u kino dvorani u Narodnom domu, s početkom u 12 sati, a ulaz je slobodan! Ovaj najmlađi član ruske Akademije prirodnih znanosti iz Moskve, profesor Američkog sveučilišta u BiH, pronalazač bosanskih piramida, autor desetaka knjiga na temu piramida, neprestano uzburkava svjetsku javnost! On otkriva najskrivenije tajne piramida! O njemu govore svi - od Krešimira Mišaka do CNN-a, od National Geographica do History Channela!!! Jer njegove su teorije na granici mogućeg! A njegova predavanja jednostavno drukčija! Provjerite zašto!


Tijekom ovog izuzetnog multimedijalnog predavanja dr. Osmanagić će odgovoriti na brojna pitanja o drevnim civilizacijama za koje drži da su bile daleko naprednije od naše. Saznat ćemo jesmo li na tragu povijesnog otkrića, zašto je naše znanje o drevnoj prošlosti pogrešno, koja je prava svrha drevnih piramida i koje sve tajne one skrivaju u svojoj nutrini?
Saznat ćemo sve o Bosanskoj dolini piramida i o velikoj piramidi Sunca, njenom podzemnom labirintu i energetskom fenomenu! Sve iz prve ruke! Stoga, ne propustite predavanje za koje se svugdje u svijetu traži karta više!

Biografija

Semir Osmanagić rođen je 1. lipnja 1960. u Zenici (BiH). U Sarajevu je završio osnovnu školu te Drugu gimnaziju kao student generacije. U Sarajevu je stekao i visokoškolsko obrazovanje. Završio je paralelno dva fakulteta (Fakultet političkih nauka i Ekonomski fakultet), magistrirao na Ekonomskom fakultetu te završio dvije godine Sociologije. Doktorsku disertaciju je odbranio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Poslovnu karijeru započeo je sredinom 1980.-te u UNIS-u, koorporaciji s 55.000 zaposlenih gdje je radio na poziciji istraživača u UNIS-ovom Institutu za strateško planiranje. Godine 1999. osnovao je vlastite kompanije za uvoz-izvoz u Sarajevu (Meteorit) i u Splitu (Meteorit 2) Nakon preseljenja u Houston (SAD) radio je za proizvodnu kompaniju "Houston Protectors, Inc." kao generalni menadžer. Vlastitu kompaniju "Met Company, Inc." je osnovao 1995. koja se bavi obradom i proizvodnjom metalnih dijelova za potrebe naftne, građevinske i ostalih industrija. Na funkciji je predsjednika kompanije Met Company, Inc. koja zapošljava više od 120 radnika i vlasnik je "Met Holding Group, LLC". Bio je dugogodišnji član Odbora direktora neprofitne organizacije "Alliance for Multicultural Activities" u Houstonu.

Živi i radi u Houstonu, (SAD). Autor je ambicioznog višetomnog ciklusa "Alternativna historija". Pojedini tomovi su objavljivani kao knjige u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Estoniji i Sjedinjenim Američkim Državama.
Zanimljiv je podatak i to da je njegov otac, prof.dr. Muris Osmanagić prvi je doktor rudarskih nauka u bivšoj Jugoslaviji, nosilac najvišeg naučnog priznanja bivše Jugoslavije "Nagrade AVNOJ-a". Obnašao je funkciju ministra u Vladi BiH, a bio je i član jugoslovenskog parlamenta. Autor je većeg broja knjiga i naučnih tekstova.
Djed Semira Osmanagića, Munib Osmanagić je u periodu između dva Svjetska rata, preselio iz Višegrada u Sarajevo i postao direktor "Merhamet Banke" kao i član Parlamenta Kraljevine Jugoslavije. Pradjed Semira Osmanagića, Ibrahim Osmanagić bio je gradonačelnik Višegrada u doba Austro-Ugarske.


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©