naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
A KAKO VI VODITE LJUBAV - KOMEDIJA KAZALIŠTA SLIJEPIH
9.10.2014 20:39 | Dodao: admin
Povodom Dana bijelog štapa (međunarodnog dana slijepih i slabovidnih osoba) Grad Buzet i Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" organiziraju gostovanje zagrebačkog Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život" u Buzetu. Glumci teatra slijepih predstavit će se buzetskoj publici 14. listopada 2014. komedijom "A kako vi vodite ljubav". Program počinje u 19 sati. Osim što predstava tematizira potragu za ljubavi, te žensko - muške odnose, ona na satiričan način oslikava stanje hrvastkog društva danas. Nebrojene afere, čiji akteri griju krevete u Remetincu, politička apatija, uništeno gospodarstvo i izuzetno velik broj nezaposlenih, provlače se kroz ovu komediju, koja će oduševila publiku u velikoj dvorani Narodnog doma. Oduševljenje će biti tim veće, ako se uzme u obzir činjenica da su glumci ovog kazališta slijepe i sabovidne osobe kojima njihov invaliditet nije prepreka, već prozor u svijet. Kroz predstavu, autor i glumačka postava, odlično su podcrtali česte predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, šaleći se na vlastiti račun. Tekst i režiju potpisuje Vojin Perić, a igraju: Igor Kučević, Ivana Veran, Ružica Domić - Lalović, Vojin Perić, Milenko Zeko i Suzana Bliznac. Jedina na sceni sa "zdravim očima" je Ivana Veran, koja glumi konobaricu.

Je li se itko, nad vama, zapitao tako nešto? Je li vas itko, gledajući vas iz daljine opredmetio, ili da budem do kraja ne-zgodan, obezljudio? Je su li vas sa tugom u glasu i točkom prije kraja rečenice preveli preko ulice, sve-mrmljajući neku molitvu i sumnjajući u vaš smisao?

Sve ovo, ali i puno više pitaju se glumci ove predstave, igrajući slijepu osobu, ali i vlasnike predsrasuda, crtajući jedno izmišljeno, ali tako uobičajeno svakodnevlje.

Ima jedno mjesto na kojem se događaju mnogi poslovi, a nije radno, ima jedno utočište gdje sklanjamo svoje brige, a najmanje je dom, ima jedno raskrižje svih put-ologija i patologija, jedno svevremensko brbljalište u kojem su svi u pravu i svi na rubu ekscesa, u kojem se toči tuča tičući se svih i svakoga.

Svaka kavana ima svoje stolove i stolice, svoj šank i svoje stalne goste, što se jednim potpisom može podvesti pod inventar. U tom ?inventaru? nekako isto, a opet potpuno različito prolaze dani, svaki za sebe - cabaret, svaki istočkan gutljajima, psovkama, poljupcima i drugim filigranski oslučajenim sitnicama.

U jedan tako ustanovljen ?kaos? dolazi - skoro svakoga dana - jedan slijepi gospodin, što ga je poprilično sprijateljilo sa izvjesnim umirovljenim pjesnikom Rudijem i konobaricom koja je završila veterinu, pa pronalazi u svemu ono životinjsko i pokušava pomoći. Kako je slijepi gospodin već u godinama, dvojka sa šanka mu pokušava pomoći, oglašavajući ženidbenu ponudu, bez njegova znanja.

Dok mu mobitel stalno zvoni, on iz situacije u situaciju naslućuje stvar, no kad djevojke počnu pristizati u živo, počinju smješne, a na trenutke i lascivne scene...

Da pričam dalje? Što vam pada na pamet!?

Sve je izmišljeno i izmaštano, osim autora - koji ne vidi, pa ga i tako nitko neće ozbiljno uzeti u obzir, a kamo li u što drugo.

Ovaj glazbeno-scenski proizvod ima za cilj do suza vas nasmijati, do kraja vas opustiti, do slijedećeg pijanstva vas otrijezniti! I to je sve!


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©