naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
PREDSTAVLJANJE KNJIGE "KONTROLA UMA U PRAVNOM SISTEMU"
23.3.2017 12:45 | Dodao: admin
U četvrtak, 30. ožujka, u vijećnici Narodnog doma održat će se prezentacija knjige ?Kontrola uma u pravnom sistemu? autora Dražena Kasala. Kasalo će prisutnima pokušati objasniti prirodu sistema u kojem je čovjek od gospodara postao rob, što ujedno i objašnjava sami naziv knjige. Knjiga je nadopunjeno i prošireno izdanje prethodnice koja je objavljena pod naslovom ?Strava u ulici prava?,a koja se više ne može kupiti. Program počinje u 19 sati. Ulaz je slobodan.
Evo što Dražen Kasalo kaže o svojoj knjizi:

"Naši umovi su mašine za kreaciju, one prenose ideje, misli, apstraktne koncepte drugim umovima. Čovjek ima divan dar govora i učenja o svijetu oko sebe. Jezik opisuje apstraktne koncepte kroz grupu zvukova poredanih kroz određeni red koji objektivizira tu formu koja postoji u njegovu umu. Stoga, jezik je djelo dijeljenja, ali i mnogo više od toga. Jezik je poveznica između unutarnjeg skrivenog, ezoteričnog, apstraktnog svijeta i vanjskog objektivnog, egzoteričnog, materijalističkog, baziranog na pet osjetila. Jezik je most između vidljivog i nevidljivog. Opisuje i objektivizira naš unutarnji svijet, našu volju, naše misli, koje želimo da se dese. Naše emocije. Jeste li zapravo primijetili da razmišljamo u riječima. Ne prevodimo ideje u riječi, već odmah u njima razmišljamo. Ono što govorimo iznutra prevodimo na vani. Stoga čovječanstvo određuje značenja kroz riječi, znakove, geste, simbole. Tako zapravo prenosimo apstraktna značenja jedni drugima.
Promatrajte kad nekad budete imali prepirku sa nekim da se ona uglavnom svodi na značenje i interpretaciju izrečenog. U smislu ?nisam to mislio - ali to je ono što si rekao.? Drugo put pažljivo slušajte, jer su to samo zvučni valovi koje hvata uho, prevodi ga u mozak u kojem on izvlači značenja koje nazivamo riječ.

Moja nova knjiga ?Kontrola uma u pravnom sistemu? je nadopunjeno i prošireno izdanje knjige ?Strava u ulici prava? koja se više ne može kupiti niti će se više tiskati. Ovom knjigom potpuno je zaokružena cjelina u vezi pravnog sistema i mnogo dalje od toga. Stara knjiga nije bila dovršena u potpunosti i ja nisam bio baš u potpunosti zadovoljan njome jer mnogo toga nije bilo odgovoreno na pravi način tj. priča nije bila potpuna. Stoga i jesam ljudima koji su kupili staru knjigu slao dodatna objašnjenja mailom u vezi sa arbitražnim sudom. Sada kad je ova priča sa sudom dovršena ona je ukomponirana u knjigu. Iz tog razloga ova knjiga ima i novi naslov koji u potpunosti objašnjava o čemu se u knjizi piše.
?Kontrola: čekirati, verificirati, regulirati, od srednjevjekovnog latinskog brojač, registar. U smislu ?dominirati, određivati.?
Kontrola je u ovom svijetu sveobuhvatna. Vrši se na svim razinama svijesti. Pravni sistem kontrolira kretanje, zdravlje, informacije, edukaciju, trgovinu, ekonomiju, gospodarstvo, pravdu prosječnog građanina. Kontrola se vrši kroz zakone koji propisuju što građanin smije i ne smije napraviti. Takva kontrola je proces koji da bi bio izvršen uspješno, treba mnogo resursa i pomagača, prilično je težak i kompliciran. Stoga je ova sveobuhvatna metoda zamjenjena kontrolom uma. Takvom kontrolom u um se ubacuju određena ograničenja kroz ideje, informacije ili kompletnu ideologiju koja kad jednom bude prihvaćena kontrolira samu sebe te stoga nije potreban opsežan aparat kontrole. Da je umna kontrola vrlo utjecajna govori i to što većina građana uopće ne percipira njeno postojanje i smatra nametnuta ograničenja ?normalnom? stvari. Ljudima je normalno da trebaju dozvole za gradnju, vožnju, rad, sađenje, kretanje, ribolov, promet. Što im trebaju licence za baviti se bilo čime, što moraju plaćati što god im se kaže ma kako ridikulozno to bilo?.. popis je dugačak. Ako znamo da svaki zakon ograničava djelovanje građanina, a proširuje nadležnost javnih službi, tendenciju kontrole možemo vidjeti i po enormno velikom broju zakona u opticaju.
Ova knjiga se bavi isključivo time. Što je um i kako on doživljava stvarnost? Kako se na njega može utjecati i utječe? Tko je taj koji na njega utječe i koji su razlozi tog utjecaja? Kako prepoznati kontrolu i odbiti biti kontroliran? Što je svijet bez kontrole i kako bi se možda mogao manifestirati? U psihološkom smislu onaj koji nužno kontrolira to radi jer si ne može dopustiti da prebiva u neizvjesnom prostoru. Prostor neizvjesnosti za kontrolirani um je prostor izrazitog straha i anksioznosti i iz tog prostora se javlja ogromna potreba za kontrolom i izbjegavanjem nesigurnog. Stoga su kontrolori u konačnici pod mnogo većim utjecajem uma i većem strahu od kontroliranih. Prepoznajte to kroz ovu knjigu.?

Postoji jako mnogo knjiga danas na svijetu. Svaka od njih ima svoju poruku i svojeg kupca. Po čemu se ova knjiga razlikuje od drugih. Jedan mi je poznanik nedavno rekao kako je bio oduševljen kad je otkrio stranicu na webu koja o duhovnosti priča kroz pravni sistem, a o pravu kroz duhovnost i psihologiju, jer je prinađena izgubljena karika, konačno su stvari imale smisla. Uobičajeno je da su te dvije stvari nespojive. Duhovnjaci se ne bave pravom, niti pravnici gledaju svoj posao kroz duhovnu perspektivu. Stoga je ova knjiga jedinstvena po svojem integralnom duhovno-psihološko-pravnom pristupu kojim se konačno sve stvari stavljaju na svoje mjesto prikazujući sliku stoljetne kontrole uma kojom su ljudi postali psiholočki zarobljenici unutar religiozno- pravne hobotnice koja upravlja cijelim trgovačkim svijetom. U ovoj knjizi možete prepoznati kako vam se ispire umu i tko to i na koji način radi. Kad saznate kako magija funkcionira ona više nikada neće niti može utjecati na vas.


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©